Thursday, June 7, 2012

Alhamdullilah :)


Finally, saya bertudung . My new image :) 




Kadang kadang tak semua lawak boleh buat kita terhibur. Malah akan menyakitkan hati atau memusnahkan niat baik kita :) At list aku cuba berubah ke arah kebaikan. Hina sangatkah aku nak tutup aurat aku ni? Sorry im sensitive.




Ye betul. Thanks for the tweet. Aku anggap ni ujian dari Allah :')







Thanks sangatsangat dekat korang yang sokong niat baik ikaa :) Terutama alawiyahh , yang naikkan semangat aku nak jadi yang lebih baik . 


THIS THE REASON WHY , SAYA NAK BERTUDUNG :')




Dan malam semalam , aku taktahu mana datangnye idea nak ckp macamni.






Alhamdullilah , akhirnya allah buka pintu hati aku ni.
 Aku ni takdelah dilahirkan secantik mana. Aku dilahirkan dengan serba sederhana. Aku pun xde lah hebat mane pun dan banyak sangat dosa yang aku dah buat. Aku takut Allah tapi solat pun tak cukup , amal ibadah lagi lah kurang. Tak semestinya kita bertudung nak kena alim , nampak baik. 


Tapi, cukuplah kita berubah ke arah kebaikan dan mendekatkan diri kepada nya. Bagi aku orang yang bertudung nampak lebih sopan.Tingginya martabat atau mahkota wanita tersebut berdasarkan imej dan jiwa nya :) Im try to be good muslimah . Insyaallah :)


Maybe dalam hidup ni ada orang tak boleh terima perubahan kita atau perbezaan pendapat. Manusia semua ada kekurangan :) Tapi jangan lah kejam sangat. Bila orag tu bertudung ckp alim. Bila perempuan tu buka aurat dia kata hina. Dont judge a book by its cover lahh :p



*YA ALLAH, KAU KEKALKAN LAHH NIAT BAIK KU INI. KUATKAN LAH IMAN KU.MENGHADAPI GODAAN SYAITONNNN DURJANA. 

AMINN :)

06062012

Yarr,Having fun with the gang ! rinduu much dekat korangg :') Lepas rindu ni. Haha , dorang semua terkejut tengok imej baruu aku yang bertudung.




Kerja gilaa yang di lakukan sebelum nak tengok wayang. 


Ni je kott time tu movie yang best. Kitaorang nak tengok Snow white and hustman tapi lambat , movie tu petang. Haha , have fun juga cerita ni. Serious have fun dah mcm cerita industan pun ada. Ada lagu bagai.

 alolo, sweetnye


Lepas wayang makan lah. NZ jadi pilihan utama , foodcourt mahal. HAHA :D

Then,apa lagi carrocks ahh. Kali ni lynn yang take over mic. Bialah diaa , melepaskan tension lepas clashh. Hhah :D masa ni tak tangkap gmbar sangat. If ada pun tak nampak sebab muka aku gelap. Poh keh mak dia.





 Before pukul 6pm sesi bergambar pulaa. Haha , biasalah anak dara sebelum magrib dah kena sampai rumahh. Serious have fun gilaa. Ape tak nye seminggu aku duduk rumah tak keluar2 sbb takde duit. Ni pun orang yang payung. hihi :)


Serious aku jeles. Dahla aku tengah kerinduan dengan ehemm ni. Yar,aku tahuu sweetkan? hmm :(
Ikutkan nafsu nak mcmni jugaa. Sabar ikaa , nanti buat dengan suami puaspuas. HAHA :D



Tujelahh okayy :)



Thanks for the sweet memories :*

Sunday, June 3, 2012

Hidup yang membosankan.

Nak cerita lah ni awakk. Haha :D Firstime cuti macamni aku tak keluar dengan kawankawan. Nak tahu kenapa? Duit takdo lahh nokk. Acano? kerja? Mama aku ni kan madam control -,- Nak buat gano ni?


Play games, watch movie online, text-ing, tweet-ing around and read the blog. Face netbook and handphone 24 hours. Goshh! Look at my life is boring bored and bosan. Ajak 10 orang keluar,tapi sorang pun member taknak keluar. 


Dapat pula mama papa yang busy and kedekut nak hulur duit. Damn,seminggu habiskan masa macamtu je. Jyeahh,ada lagi seminggu. Haa, bosan kan? Korang yg baca ni pun mesti bertambah tambah la bosan. Okay aku tahu bosan -,-


Hidup yang membosankan.

Saturday, June 2, 2012

Sorry much :')

Dear stalker,
Sorry for so long If I do not update the blog. If it is very busy. If it firstime leave the blog lamaaaaa macamni. Sorry for 3 months no update.

Bulan 3 and 4. Petang pukul 2.30pm - 3.30pm ika ada nasyid. 3.30pm - 6.00pm netball. Malam pula ika ada training teater dari pukul 8.00pm - 12am. See? bertapaa penatnyeee ika. What? percaya tak sampai ika pengsan dekat sekolah. Pergi HKL kena tahad dekat wad kecemasan 3 jam.



Nasyid. Huh,have little problems. Yela,nak dekat hari pertandingan pun ahli still tak pernah nak cukup. Macammana nak buat harmoni? But finally, get a favorable decision :)


Netball.Our growing dramatically improved from the first without the help of teachers. Thanks cikgu Fatah for the moral support and cikgu netball yg lain yg lastly baru tolong.


The thing is, my opponent is For 2Days time training with Adilla aunt, a former player of Selangor. Ahh, why she did not come early. I am not a good coach, but I also was studying and teaching. We learn together.


Even though we lost. But we are happy even that so many big problems to come hit but can be solved . Back together. Haha have to ride trains because no transport. We lost dignity. School pride whatsoever apetah under15 10-3 defeat. Wow, proud while. Nice memories :')


Wowo,wo ! very tired serious training. It's physical fitness test. Three months of relentless training. Brave the bitter and sweet. Kitaorang dapat banyak pengajaran,pengalaman dan segalanya bersama. Best crazy response from a good match from the audience. This really means :) That's sweet . Frankly


This thing I'm spent for three months. Sorry, because I did not update the blog for long time.
Miss you guys :*

Sunday, February 26, 2012

selebet c(:

Aku jalan kaki pergyy lrt taman melati sendiri dah lahh hujan lebat,takda transport.
Macam lah lrt tu dekat dengan rumah aku. Stengah jamm aku tunggu wawa then nak kena tunggu ain.Paling menirap tunggu kecikk. Haihh --'


Study group dekat mcD taman melati.Makan then belajar.

candid:)

Belajar satu jamm je. Then ni laa jadi
video
 see? study group yang tak menjadi -..-


 Odw pergyy jj wangsa maju. Semua selebett and lawak gilaa. Malas aku nak cerita. Buat panjang post je--'


 Pergy jj sebab semua sangap nak minum cool blog. Then,lepak foodcourt. Semua mengharapkan dapat overnight kat rumah aku. Tengah lepak jumpa wawa anwar. Kay dapat lepas rinduu kejap. Lepas magrib chauuu. Balik je kemas rumah and buat mama aku cair. Yeah,dapat greenlight !


Sariap doe tunggu dorang. Cerita gebang datang pukul 9.30 pm. Tapi dorang datang pukul 12.15a.m. Selebett je. Pukul 1a.m gerak pergyy ct zubaidah jumpa wan,hariff apasemua. Then,usha2 bajuu kat uptown. Firstime bhai keluar dengan member malam macamni. Firstime mama aku bagi keluar mlm2.

video

Studyy . Dah lebam mata gossip then tidur. Pukul brapa tah tidur aku pun tak ingat. 

Keluar Sarapan. Muka tak mandi --' HAHA


WEBBIE <3


 Sumpahh selebett. Nie video sebelum semua chauu buat hal masing2. Dengan kecik dah lambat nak pergyy kerja. Dengan aku kelam kabut siapp nak pergy training teater.

video

ombak rinduuuu & patah seribuuuu

video

Sorry,video2 ni just nak have fun :) Tak sukaa berambus yee. I love you all selebet event study group tak menjadi . HAHA XD


ci bye

Sunday, February 12, 2012

Roadrun Duaribuduabelas :)

Yeahh baby :)
 Semalam sekolah kitaorang buad aktiviti merentas desa. Dari SMK Wangsa Maju seksyen 2,ke Wangsa Melawati, redah jalan Genting kelang,pergi Desa Setapak and the final is padang SMK Wangsa Maju seksyen 2:)

See,semangat berdiri barisan yang depan sekali.

Start dengan senaman aerobik. Lelaki dekat podium dan perempuan dekat dewan terbuka. Have fun gilaa. Then lepas semua lelaki dah lari. Turn perempuan kelas 3 or under 18 :)


Lari mesti ada plan kan? Nak menang juga ! Dapat number 30 pun jadi. Jalan rata aku jogging,naik bukit aku jalan laju,turun bukit aku speed.Bayangkan 7kilometer. Yeahh ! Akhirnya,sampai ke garisan penamat. Aku dapat number 17. Sungguh tak sangka. Alhamdulillah ! Dah le lawan dengan f5 and f6. Tahun lepas 1-20 je dapat pingat. Dulu aku dapat 22,damn ! lagi dua je nak menang. Tahun ni 1-30 yg dapat pingat. Yeayy, saya menang !

Tudung sakai --'


Haha,ika suhaimi ni kalah dengan aku,kesiann.Aku pun taktahu macammana dia dengan bella kat belakang aku masa garisan penamat. Aku ingat dia dah jauhh kat depan. Yeahh, aku menang ika suhaimi ! Aku dapat kalahkan kau walupun beza 1 number je. Dia dapat number 18. Pelik aku dengan dia ni banyak betul persamaan. Cuma umur je berbeza,dia tua setahun. Kebetulan atau apakah?

 Dyba my adiq sayang :)

Tunggu nak amik hadiah. Effa dapat number sama dengan aku. Tapi,dia under 15. Hee :3

Hee :) Dapat pingat !

Happy gilaa walaupun TUAH(merah) dapat number 2. Takpe,sukan nanti kitaorang menang punya. Tunggu dan lihatt je kayy ! Serious penat. Balik je makan,beli kasut sport for kem then pergi practise teater. Teater semalam best gila belajar silat CBR :) Dan hari ni kaki saya sakit jalan t'hencot2. Esok dah le ada kem --'

Penatt. Kbye :)

Friday, February 10, 2012

cover ombak rindu :)

HAHA,watafak ika.

 Surely tak sedap wehh. Aku bosan So, buat lah video ni. Korang jangan pikir lain pulak.
Ni firstime buad video nyanyi2 macam ni. Selalu video gilerr jee.
Please scroll down bawah sekali untuk stop lagu if nak dengar lahh.

video

 
Serius macamm,HAHA :D Dengan rambut tak sikat,muka berminyakk. Likehellyeah.
tempo lari kann? yelahh bengang dohh aku lagu ni lembab gila. Chillax bukan ada yang nak tengok punn. 
If korang tak suka pekakkan telinga and tutup mata je kayy? Aku pun taktahu macam mana berani semacam.
 Hmm yeahh. Have fun babes.

Thanks much sebab tengok :)